Grand Hôtel & Kurhaus

  • Grand Hôtel & Kurhaus, Arolla
    Grand Hôtel & Kurhaus
  • Grand Hôtel & Kurhaus, Arolla
    Grand Hôtel & Kurhaus
  • Grand Hôtel & Kurhaus, Arolla
    Grand Hôtel & Kurhaus
  • Grand Hôtel & Kurhaus, Arolla
    Grand Hôtel & Kurhaus
  • Grand Hôtel & Kurhaus, Arolla
    Grand Hôtel & Kurhaus
  • Grand Hôtel & Kurhaus, Arolla
    Grand Hôtel & Kurhaus
  • Grand Hôtel & Kurhaus, Arolla
    Grand Hôtel & Kurhaus
Réservez en ligne
Detailkarte einblenden

Entouré d'un grand parc et d'une très belle forêt d'arolles, l'Hôtel Kurhaus se trouve à 2100 mètres d'altitude. Construit en 1896, son ambiance est typique des hôtels de montagne. Il est exploité depuis quatre générations par la même famille et son caractère historique est perceptible dans toute la maison. Un grand nombre de ses 72 chambres offre une vue grandiose sur les montagnes environnantes et sa situation privilégiée, bien au calme, est garante d'un délassement dans la plus noble acception du terme.

Histoire Grand Hôtel & Kurhaus

Histoire depuis 1896

The Kurhaus in Arolla, the popular mountain climbers’ village at the back of the Val d’Hérens at 2100 meters, was one of the last larger hotels built in the valley. The same family had opened the Hôtel de la Dent-Blanche lower down in Evolène in 1858 as the valley’s first inn and had made a success of it. They built the new Kur­haus in Arolla as a massive, three-story stone building with a saddleback roof and numerous wooden balconies in the middle of what was, at the time, an extensive larch forest. The first visitor to sign in on August 6, 1896, was the local vicar: “H. Percy Grubb, Pasteur à Evolène – The Lord be with thee”. Arolla’s new hotel rapidly held its own against the long-established ­Hôtel du Mont Collon. In 1913, the enterprising owner even built his own power station to deliver the desired electricity to the hotel. Thanks to the steady patronage of mountain climbers, the hotel managed to survive the crises and war years of the 20th century undamaged. In 1930, there was even a modest addition, two window axes wide, on the north side. In the 1960s two stories were added and central heating was installed. The hotel was thus ready for its first winter season in 1968, as Arolla had become a winter sports resort with several ski lifts. The Kurhaus with its large park, surrounded today by an airy pine forest, still radiates the coziness and simplicity of a true mountain hotel. It is managed by the fourth generation of the founding family and has been a member of Swiss Historic Hotels since 2006. (RF)

Guillaume Poulet und Dayle Métrailler
  • Hôte
  • Guillaume Poulet und Dayle Métrailler
  • Type d'Hôtel
  • Hôtel historique de charme
  • Équipements de l'hôtel
  • 60 chambres, WLAN gratuit, restaurant et terrasse au coeur des arolles, jardin, bar, salle de séminaire, départ et retour ski au pieds en hiver
  • Classification
  • Catégorie des Prix
  • < CHF 100 / < EUR 96
  • Horaires d'ouverture
  • De mi-décembre à fin avril De mi-juin à fin octobre
Tous les hôtels